Home   |   Site Map   |   Elérhetőségek
Bemutatkozó Szolgáltatások Partnerek Rendezvények Jelentkezés HR Fórum
Korábbi Rendezvények

Énmárka-építés a HR-ben és a HR vállalaton belüli stratégiai pozícionálása | 2013.06.11., 16:00-19:00

A rendezvényen olyan HR vezetők és szakemberek osztják meg tapasztalataikat a hallgatósággal, akik eddigi pályafutásukkal mind saját énmárkájuk építéséért, mind pedig az általuk vezetett HR részleg vállalaton belüli elfogadottságáért és elismeréséért sokat tettek.

Akik már elfogadták a felkérést a kerekasztalban való részvételre:

Gárdus Zsuzsa, HR personal branding szakértő, ITJobs Kft. ügyvezető igazgató, a kerekasztal vezetője

Bárdos Andrea, szervezetfejlesztési vezető - pécsi regionális HR vezető, Bonafarm Zrt.

Gíber Mihály, HR igazgató, AGC Glass Hungary

Berzsenyi Márta, HR manager, Microsoft Magyarország Kft.

OHE - Országos Humánmendzsment Egyesület A rendezvény együttműködő partnere az OHEA rendezvényen való részvétel ezúttal díjmentes, kizárólag vállalati HR-eseknek fenntartott és előzetes regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2013.06.11., 16:00-19:00

Helyszín: Adina Apartman Hotel, 1133 Budapest, Hegedűs Gyula utca 52-54.

---

Az előző rendezvényünkről készült beszámolót itt olvashatod: http://hr-network.hu/szolgaltatasok/cikkek/hr_network_rendezveny_2013.htm

A HR Network és az Európai Coaching Szövetség 2010. évi nemzetközi Konferenciája

A konferencia fő témája: WORK - LIFE - BALANCE

A változások mélysége és gyorsasága napjainkban soha nem látott intenzitást ért el. Az egyensúly - a balance - megteremtésének képessége alapvető kérdéssé vált egyének, teamek, szervezetek és társadalmak számára egyaránt.

 • Nemzetközileg is kiemelkedő szakemberek előadásai, metodikai workshop-jai
 • Multinacionális cégek konkrét gyakorlata
 • Coaching Oázis


A legősibb bölcseleti tanoknak,tradícióknak és a gyakran belőlük táplálkozó legújabb szervezetfejlesztői-, coaching és tréning módszereknek egyaránt vannak hatékony eszközei az egyensúly kialakítására, amelynek útja a rendszerszemléletű gondolkodásmódtól a konkrét technikákon keresztül vezet.

Merítsen inspirációt ehhez Konferenciánkon!
Dr. Bodó Péter
Europai Coaching Szövetség alelnöke

Részletes konferencia program (PDF)

A Konferencia időpontja:
2010. május 17-18.

A Konferencia helyszíne:
Két Korona Hotel - Balatonszárszó

A Konferencia díja:
58.000 Ft + Áfa (amely tartalmazza a szállást kétágyas elhelyezéssel, a 3-szori főétkezés és a kávészünetek díját)

HR Network tagoknak kedvezményesen 34.000.- Ft + Áfa
(A kedvezményt a március 31-ig regisztrált tagok részére tudjuk figyelembe venni.)

Az Európai Coaching Szövetségnél bejegyzett coach-ok részére 18.000.- Ft + Áfa

(A kedvezményes részvételi díjak is tartalmazzák a szállást kétágyas elhelyezéssel, a 3-szori főétkezés és a kávészünetek díját.)

Napidíj: 14.000.- Ft + Áfa / nap
kizárólag HR Network tagoknak 14.000.- Ft + Áfa / nap
(A napidíj a szállást nem tartalmazza.

Most élek
Önismereti szeminárium az energiaszint és a belső egyensúly növelésére

A mai világ olyan sok dologban támaszt elénk követelményeket, és ezt olyan mértékben, hogy gyakran érezzük túlterheltnek magunkat. Igyekszünk megfelelni a munkahely, vagy más emberek elvárásainak, és ennek következtében úgy tűnik, hogy csak nagyon ritkán tehetjük azt, ami számunkra jó, fontos. Sodródunk az élet folyamában, és már-már elveszítjük a kapcsolatunkat saját belső központunkkal. A prioritások sorában önmagunkat hátra soroljuk, fáradtnak, kiégettnek érezzük magunkat. Vágyainkat, érzéseinket alig tudjuk már szavakkal kifejezni. Ritkán éljük meg azt, ami életünket értelmessé tenné: elevenség, mélység, elégedettség, nyugodtság, higgadtság, boldogság.

Ez a tréning szokatlan - úgynevezett test és érzelemorientált módszereivel - segíti a résztvevőket a belső és külső energiablokádok jelentős részét felismerni, és utakat találni a szükséges változtatások megvalósítására.

Rendezvény HR szakembereknek:

Coaching a HR gyakorlatban

címen az Európai Coaching Szövetség (ECA) képző intézete, a Dr. Bodó Training & Consulting módszertani továbbképzést tart 2010. áprilisban.

A képzés elsősorban olyan HR szakemberek és vezetők részére biztosít megalapozott háttértudást és a konkrét gyakorlatban alkalmazható megoldásokat, akik szervezet- és személyzetfejlesztői munkájukban a Coaching eszközét a gyakorlatban professzionálisan használni kívánják. A szeminárium súlyponti témái ennek megfelelően:

 • A rendszerszemléletű Coaching a szervezet- és személyzetfejlesztés gyakorlatában
 • A Coaching bevezetése, -integrálása a szervezetbe
 • A szervezetnek és a konkrét célnak legmegfelelőbb Coaching módszerek kiválasztása
 • A folyamatban lévő Coaching projektek HR támogatása, minőségük figyelemmel kísérése
 • A Coaching és tréning eszközök összehangolása
 • Coaching pool létrehozása és működtetése

A szeminárium azon HR szakemberek számára is ajánlott, akik maguk is érdeklődnek a Coach szakma iránt és a későbbiekben az Európai Coaching Szövetség által elismert Business- és Management Coach (BMC) képzettséget kívánnak szerezni.

A képzés vezetői:
Dr. Bodó Péter - ECA képző-mester Coach, az ECA alelnöke
Dr. Bodóné Horváth Valéria - személyiségfejlesztő tréner és ECA képző-mester Coach

A szeminárium vezetői Ausztriában élnek, több mint 20 éves gyakorlati tapasztalatot szereztek a Coaching és tréning területén Ausztriában, Németországban és Magyarországon. Tréner- és Coach- képzéseiken, vezetőképzéseiken, valamint nyitott test- és érzelemorientált önismereti szemináriumaikon több ezer résztvevő ismerkedhetett meg az általuk alkalmazott és továbbfejlesztett módszerekkel.

Bővebb információ:
http://www.bodo-training.hu/magyar/coaching-a-hr-gyak.htm

Az ECA képzéeksről részletesen:
http://www.bodo-training.hu/magyar/eca_coach_kepzes.htm

Most élek
Önismereti szeminárium az energiaszint és a belső egyensúly növelésére

A mai világ olyan sok dologban támaszt elénk követelményeket, és ezt olyan mértékben, hogy gyakran érezzük túlterheltnek magunkat. Igyekszünk megfelelni a munkahely, vagy más emberek elvárásainak, és ennek következtében úgy tűnik, hogy csak nagyon ritkán tehetjük azt, ami számunkra jó, fontos. Sodródunk az élet folyamában, és már-már elveszítjük a kapcsolatunkat saját belső központunkkal. A prioritások sorában önmagunkat hátra soroljuk, fáradtnak, kiégettnek érezzük magunkat. Vágyainkat, érzéseinket alig tudjuk már szavakkal kifejezni. Ritkán éljük meg azt, ami életünket értelmessé tenné: elevenség, mélység, elégedettség, nyugodtság, higgadtság, boldogság.

Ez a tréning szokatlan - úgynevezett test és érzelemorientált módszereivel - segíti a résztvevőket a belső és külső energiablokádok jelentős részét felismerni, és utakat találni a szükséges változtatások megvalósítására.

ECA Business- és Management Coach képzés

Októberben indul az Európai Coaching Szövetség (ECA) magyarországi képző intézetének újabb Business- és Management Coach képzése

Az Európai Coaching Szövetség (ECA) képző intézete, a Dr. Bodó Training és Tanácsadó Kft. 2010. szeptemberben indítja 6. Business- és Management Coach képzését.

A képzés vállalkozásvezetők-, managerek, hivatásos Coach-ok és HR területen szolgáltatást nyújtó szakemberek részére biztosít megalapozott hátteret és gyakorlatban alkalmazható módszerbeli kompetenciát.

A képzés 6 - bentlakásos - modulból áll (4x2, 1x3, 1x4 nap), összesen 150 oktatási órát tartalmaz, és vizsgával zárul. Az egyes képzési modulokra 4-6 hetente kerül sor.

Az eredményes vizsgát követően a résztvevők oklevelet kapnak, amely igazolja, hogy sikeresen elvégezték a Európai Coaching Szövetség (ECA) irányelveinek megfelelő  Business- és Management Coach képzést. Az oklevél alapján a résztvevő jogosult az Európai Coaching Szövetség, valamint a Humán Szakemberek Országos Szövetsége Business- és Management Coach licenszének kiváltására.

A képzést vezetők több, mint 15 éve foglalkoznak Coaching-gal különböző témákban felső- és középvezetők, valamint magánszemélyek részére. Több éves tapasztalatukon kívül rendelkeznek az Európai Coaching Szövetség Képző-Mester Coach licenszével.

HR Kompetencia Network Találkozó

Az újévet a Budapesti HR Kompetencia Network Találkozók programsorozat indításával kezdjük meg. Tagjainkat szakmai beszélgetésekre hívjuk, amelyek során meghívott szakemberek bevonásával cserélhetjük ki tapasztalatainkat, vitathatjuk meg véleményünket a HR szakma aktuális kérdéseiről.

Mint már decemberi Hírlevelünkben beszámoltunk róla, 2010. február 5-én pénteken 16 órai kezdettel kerül megrendezésre az első Találkozó, amelynek témája:

Motivált munkatársak válság idején

 • Lehetséges-e, hogy az elbocsátás réme mellett más is motiválja a munkatársakat?
 • Hogyan tarthatjuk meg a legjobb kollégákat?
 • Milyen eszközei maradtak a HR-nek?


A Találkozó meghívott témafelvezetője:

Fábián Gergely,
az Autoliv Kft. HR munkatársa,
aki az idei HR Oszkár díj kitüntetettje.


A Találkozó moderátora:

Breiner Ildikó,
HR szakértő,
Business- és Management Coach

Meghívott beszélgetőpartnereink lesznek

Görög Marianne
Pannon GSM Távközlési Zrt. HR partnere,

Páhiné Gál Mária
S&T Unitis Magyarország Kft. SAP üzleti folyamatok igazgatója,

Petrány Viktória
Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft. HR menedzsere,

akik elmondják nekünk, hogy náluk milyen intézkedések történtek e területen, és megosztják velünk tapasztalataikat.

Beszéljük meg, vitassuk meg! Kérdezz, és mondd el, hogy Te mit tapasztalsz! Kedves Tagtársunk, számítunk rád!

Várunk 2010. február 5-én 16 órakor a Dr. Bodó Training & Consulting új szemináriumi termében, melynek címe: Budapest, VIII. kerület, Puskin u. 14-16. I. em. 12. (12-es kapucsengő).

HRKN 2009. évi Szakmai Konferencia
Balatonszárszó - 2009. június 04-05.

 
A Konferencia keretein belül kerül sor az Európai Coaching Szövetség (ECA) első magyarországi Coach- és Trénertalálkozójára, ami sokrétű intenzív tapasztalatcserére ad lehetőséget.

A Konferencia címe:

Rendszerszemléletű Coaching és Tréning
a HR aktuális gyakorlatában

A Konferenciára ezúttal is sikerült olyan külföldi- és hazai előadókat, gyakorlati workshop vezetőket megnyerni, akik segítenek a résztvevőknek aktuális kérdéseket és problémákat új perspektívából megvilágítani. Délelőtt inspiratív előadások, délután gyakorlati-, módszerbeli workshop-ok lesznek.

Az előadások tartalmából:
• Rendszerszemléletű szervezet- és személyzetfejlesztés
• A Coaching és a tréning a gazdasági változások idején
• Az egészség- és életvezetési Coaching fogalma és jelentősége
• Az Alexander Lowen féle Bioenergetika módszere
• Test- és érzelemorientált munka a tréning- és a Coaching folyamatban
• A Tréner- és a Coach képzés kiemelt kérdései
• Az „Accelerated Learning - (meggyorsított- teljességes tanulás)” módszere a szervezetfejlesztésben

A workshop-ok:
A1/ Coaching a gyakorlatban (Bernhard Juchniewicz)
A2/ Bioenergetikai gyakorlatok (Rainer Mahr)
B1/ Test- és érzelemorientált személyiségfejlődés (Dr. Bodóné H. Valéria és Dr. Bodó Péter)
B2/ Outplacement Coaching (Salzmann Ildikó)
C1/ Accelerated Learning (Stefan Schnitzler)
C2/ Szervezetfelállító workshop (Marek István)

Esti programkülönlegesség: Szufizmus - az iszlám bölcselete
Különleges érdekességként a Konferencia első estéjén meghívott orientalista vendégelőadónk - Kornelius Henschel - segítségével a résztvevők betekintést nyerhetnek a szufizmus - az iszlám bölcseletének világába, és kipróbálhatnak egy szufi gyakorlatot.

Meditatív reggeli kezdés:
A második nap reggel - a korábbi Konferenciáinkon nagy sikerrel bevezetett gyakorlatot követve - ismét lehetőség lesz a napot egy - a figyelmet, a koncentrációt, a beleérző képességet és a belső egyensúlyt fokozó, Dr. Bodóné Horváth Valéria által vezetett - reggeli meditációval kezdeni.

Az előadók és a workshop vezetők:
Bernhard Juchniewicz - az Európai Coaching Szövetség (ECA) elnöke
Rainer Mahr - az európai Bioenergetikai Szövetség vezetőségi tagja
Stefan Schnitzler - a Machwürth Team vezető trénere
Kornelius Henschel - orientalista
Baracskai Zoltán - a Budapesti Műszaki Főiskola (BMF) üzleti Coach képzésének vezetője
Dr. Bodó Péter - az ECA alelnöke, Képző-Master Coach
Dr. Bodóné Horváth Valéria - személyiségfejlesztő tréner és ECA Képző-Master Coach
Dr. Pusztai Erzsébet - ECA licensed Business- és Management Coach, Egészség Coach
Velenczei Jolán - üzleti Coach képző (BMF)
Salzmann Ildikó - ECA licensed Business- és Management Coach
Marek István - ügyvezető (CMS-PRO Training Bt.)

Újdonság még:
A Konferencia résztvevőinek - korlátozott számban - lehetősége lesz a helyszínen egy ingyenes gyakorlati Coaching beszélgetésben részt venni egy, az Európai Coaching Szövetség licenszével rendelkező, saját választásuk szerinti szakképzett Business- és Management Coach-csal.

A Konferencia lehetőséget ad továbbá:
találkozásra és tapasztalatcserére az Európai Coaching Szövetség Business- és Management Coach képzésén-, valamint a BMF üzleti Coach képzésén végzett qualifikált Coach-ok, illetve a képzést jelenleg végzők részére. Információt és konkrét támpontot ad továbbá az üzleti-, valamint az egészség- és életvezetési Coach-, és a Business Tréner képzések iránt érdeklődőknek.

A konferencia ideje és helye:
2009. június 4-5-én
Két Korona Hotel – Balatonszárszó

A Konferencia részvételi díja:
56.000 Ft + Áfa
(amely magában foglalja az előadásokon és a workshop-okon, valamint az esti programon és a reggeli meditáción való részvételt, a szállást reggelivel, két büféebédet és egy büfévacsorát

Rendkívüli kedvezmények:
Ugyancsak a fenti - teljes körű - szolgáltatásra vonatkozóan:

HR Network tagok és a Dr. Bodó Training Hírlevél Olvasók részére a részvétel díja:
28.000.- Ft. + Áfa

ECA licensszel rendelkező Coach-ok részére a részvétel díja:
18.000.- Ft + Áfa

Figyelem:
A jelentkezéseket beérkezésük sorrendjében fogadjuk el. A rendkívül kedvező részvételi árakra és a korlátozott létszámra való tekintettel javasoljuk a jelentkezéseket minél korábban elküldeni, hogy a férőhelyet biztosítani tudjuk.
Tájékoztatunk továbbá arról, hogy napi jegy vételére van lehetőség, ennek összege a teljes díj fele, ehhez étkezésszolgáltatás jár, szállás azonban nem.

Webtréning
 
Joó Zsuzsanna Business- és Management Coach, karrier tanácsadó

2009. január 28-án 10 órakor

Iránytű a karrierhez

címmel webtréninget tart.

A tréningen való online részvétel a szakmai résztvevőknek (valamennyi HR Network tagnak) díjtalan.

Részletes információ és jelentkezés: http://karrier.webinariumok.hu

Budapest Business Journal (BBJ) HR Konferencia 2008

Időpont:
2008. október 30. 08:30

Helyszín:
Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Regisztrációs díj:
59.990 Ft + Áfa

Program:

08:30 - 09:00

09:00 - 09:05


09:05 - 09:10


09:10 - 09:30


09:30 - 10:00

10:00 - 10:30

10:30 - 11:00

11:00 - 11:30

11:30 - 12:00

12:00 - 12:30


12:30 - 13:15


13:15 - 14:30

14:30 - 15:00

15:00 - 15:30

15:30 - 16:00

16:00 - 16:30

16:30 - 17:00


17:00

Regisztráció, Frissítők

Konferencia nyitása: a nap moderátora, Ipper Péter főszerkesztő, BBJ

A napi ütemterv bemutatása, az első téma és előadó felkonferálása.

HR, mint stratégia- Szervezeti HR- Somorjai Éva, HR igazgató helyettes, Magyar Telekom Nyrt.

HR, mint stratégia- Szervezeti HR- MKB Bank

HR, mint stratégia- Szervezeti HR- MEH

Kávészünet

Vezetőfejlesztés, Coaching

Trans-national MBA- CEU

Tehetségmenedzsment: a tehetséges szakemberek megtalálása, megtartása és ösztönzése- AIESEC, Törő Dávid

Európai Coaching Szövetség. Business és management coach képzés- Bodó Péter

Ebédszünet

Humánpolitika a tudásgazdaságban- Baksay Mária- CEU

Atipikus foglalkoztatás adózási kérdései, munkajogi kérdései

Kávészünet

Panelbeszélgetés:

Munkaerő- kölcsönzés aktuális kérdései, törvényi szabályozás, kölcsönzés vagy közvetítés, mikor melyik?

Konferencia zárása

HR Konferencia 2008

"A pszichológia és a coaching szerepe az emberi erőforrás megújításában"

A szervezetek vezetőinek és HR szakembereinek napjainkban az egyre gyorsabban változó gazdasági követelmények, új kihívások között kell felelős döntéseket hozni. A kihívások nagyon sok területen új szemléletet, képességeket és tudást igényelnek.
E folyamatban a menedzsment egyre szélesebb köre ismeri fel, hogy a szervezet- és személyzetfejlesztés, -kiválasztás vonatkozásában a pszichológiai tesztek és kérdőívek megkönnyítik, pontosabbá teszik a HR munkát.
Emellett a vezetők jelentős része is úgy ítéli meg, hogy ebben a munkában segítségükre lehet a coaching, azaz a coach, aki egy pontosan meghatározott cél megvalósításához segítheti a menedzsmentet. A vállalatok egyre inkább úgy tekintik a coachingot, mint a humán erőforrás számára hosszú távon hatékony hatású eszközét. Ugyanakkor a HEM szerepe elkerülhetetlen a coachingban, de feladata jó ellátásához célszerű, ha maga is részesül ebben a fejlesztési formában.
Ez évben, e gondolatok jegyében választottuk a 2008. október 16-17. között, Budapesten tartandó ORSZÁGOS HR KONFERENCIA témájául

"COACHOK, TESZTEK ÉS TRÉNINGEK - A SIKER KULCSAI"

Alcíme: "A pszichológia és a coaching szerepe az emberi erőforrás megújításában"

Miért érdemes részt venni a konferencián?

 • áttekintést nyújt a személyügy szolgálatában alkalmazható korszerű vizsgálati módszerekről;
 • megismerteti a coching és a trénig szerepét a szervezet- és személyzetfejlesztésben;
 • olyan eszközöket mutat be a gyakorlati foglalkozások során, melyeket a nem pszichológus HR szakemberek is használhatnak.


A konferencia koncepciója:

 • A plenáris üléseken: elvi, elméleti vitaindító előadások
 • A szekcióüléseken: az elmélet és gyakorlat ütköztetése
 • A második napon: konkrét gyakorlati foglalkozások


PROGRAM ÉS MUNKAREND

2008. október 16. (csütörtök)

9.30-13.00

Megnyitó

"A pszichológia és a tesztek szerepe az emberi erőforrás megújításában"
Előadó: Prof. Klein Sándor szakmai tanácsadó - SHL Hungary Kft.

"A coaching és a coach szerepe a szervezet- és személyzetfejlesztésben"
Előadó: Dr. Bodó Péter az Európai Coaching Szövetség (ECA) alelnöke, ügyvezető igazgató - Dr. Bodó Training és Tanácsadó Kft.

11.40-12.00

Kávészünet

"A tréning, mint hatékonyság növelő eszköz a HR-es kezében"
Előadó: Szalai Piroska - Perfekt Power Kft.

13.00-14.00 Ebédszünet
14.00-17.00

SZEKCIÓÜLÉSEK

I. KORSZERŰ VIZSGÁLATI MÓDSZEREK A SZEMÉLYÜGY
SZOLGÁLATÁBAN

Szekcióvezető: Prof. Klein Sándor
Korreferátumok

II. A HATÉKONY SZERVEZET- ÉS SZEMÉLYZETFEJLESZTÉS KÉRDÉSEI NAPJAINKBAN
Szekcióvezető: Dr. Bodó Péter
Korreferátumok

17.00-18.30

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Grafológia

Asztrológia, numerológia (sorselemzés), NLP

19.00 Állófogadás


2008. október 17. (péntek)

9.00-10.00

PLENÁRIS ÜLÉS

"A bizalom ára - avagy mindenért fizetni kell!"
Előadó: Dr. Barta Tamás ügyvezető igazgató - Szókratész Külgazdasági Akadémia Kft.

10.00-13.00

GYAKORLATI FOGLALKOZÁSOK (forgószínpad-szerűen)

10.00 - 11.30

"A" csop.: Teszt - tréning
Gyakorlatvezetők: SHL Hungary Kft. team

"B" csop.: Coaching
Gyakorlatvezetők: Dr. Bodó Training és Tanácsadó Kft. team

11.30 - 13.00

"A" csop.: Coaching

"B" csop.: Teszt - tréning

13.00-14.00

PLENÁRIS ÜLÉS: Konzultáció és zárszó

14.00 Ebéd

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Helyszín:
HOTEL BENCZÚR
1068 Budapest, Benczúr u. 35.

Részvételi díj:
49.900,- Ft (+ 20% Áfa), amely tartalmazza a szakmai programokon való részvétel, az írásos anyagok, a szervezés, a lebonyolítás költségeit.

Kedvezmények:
a HSZOSZ és a HR Kompetencia Network, valamint az SZVT EE Szakosztály tagjainak, az önkormányzatok képviselői részére 10% kedvezményt nyújtunk;
egy szervezettől a második jelentkező esetén 10%, a harmadik jelentkező esetén 15% engedményt adunk;
humán szakos (nappali) egyetemi, főiskolai hallgatók részvételi díja: 7.000,- Ft
(áfával, étkezés nélkül!)

Étkezési költség:
17.500,- Ft (+ 20% Áfa), mely tartalmazza a tanácskozás ideje alatt a teljes étkezés és a gálavacsora, valamint a szünetekben a kávé, frissítő fogyasztását.

Szállásköltség:
kétágyas elhelyezéssel, reggelivel 8.500,- Ft/fő/éj (áfával)
egyágyas elhelyezéssel, reggelivel 14.500,- Ft/éj (áfával)

Jelentkezés:
legkésőbb 2008. október 4-ig.
Mont Humán Menedzser Iroda Kft., 1476 Budapest, Pf. 104.
E-mail: monthuman@t-online.hu, Telefon/fax: 1 348-0832

A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk el, és számlával igazoljuk vissza, ezzel egyidejűleg részvételét előjegyezzük és lefoglaljuk a kért szállást. Kérjük, hogy a kiszámlázott összeget szíveskedjen a rendezvény előtt átutalni és a számlaszámot, valamint a résztvevő nevét az átutaláson feltüntetni.
A résztvevők számára a meghívót és a fontosabb információkat tartalmazó levelet a befizetés beérkezése után postázzuk.
Lemondást csak írásban 2008. szeptember 30-ig fogadunk el! A jelentkezési határidő lejárta után 2008. október 6.-áig a részvételi díj és a szállásköltség 50%-át, az ezután történő lemondás vagy lemondás nélküli távolmaradás esetén a jelentkező a teljes részvételi díjat és a szállásköltséget köteles megtéríteni.
Szeretnénk figyelmét felhívni arra, hogy a jelentkezett személy akadályoztatása esetén lehetőség van személycserére is! Ugyancsak lehetőség van arra, hogy az egyes napokon más-más személy vegyen részt a tanácskozáson. Ezen esetekben kérjük, hogy ezt a kiküldendő regisztrációs lapon szíveskedjék jelezni.

KÍSÉRŐ RENDEZVÉNYEK, SZOLGÁLTATÁSOK
1.A tanácskozás helyszínén - a programhoz kapcsolódóan - lehetőtőség van könyvárusításra, termékbemutatóra, poszterek kihelyezésére, a konferencia fogadócsomagjában termékismertetők, prospektusok elhelyezésére:
a)KÖNYVÁRUSÍTÁS és TERMÉKBEMUTATÓ: megegyezés szerint!
b)POSTER kihelyezése/m2: 25.000,- Ft (+ 20% Áfa)
c)A konferencia FOADÓCSOMAGJÁBAN max. A/4 méretű termék-ismertető, prospektus, szórólap helyezhető el, alapár: 25.000,- (+ 20% Áfa)

2.Szabadidős program keretében, előzetes jelentkezés alapján - egyéni konzultációval: kézírás-elemzés, numerológia, asztrológia (életútelemzések), NLP, életmód- és táplálkozás tanácsadás vehetők igénybe.
Ha Ön úgy ítéli meg, hogy cégének üzletpolitikai szándéka egybeesik az általunk kínált szolgáltatási lehetőségekkel, és igénybe kívánja venni, kérjük jelezze, hogy munkatársunk felkereshesse (Viszlai Katalin: 06-30/949-1888).

További információk:
Mont Humán Menedzser Iroda Kft.
E-mail cím: monthuman@t-online.hu, Honlap: www.monthuman.hu
Telefon/fax: 1 348-0832; 1 348-0834; 06-30/922-1187; 06-30/949-1888

 

Országos HRKN Találkozó

A HR-Network - most már hagyományosnak tekinthetően - évente két alkalommal rendez Országos Network Találkozót, amelyek kezdettől fogva nagyon népszerűek. A résztvevők kollegiális körben cserélhetik ki tapasztalataikat, és nemzetközileg elismert előadóktól kapnak értékes impulzusokat munkájukhoz.

Örömmel tájékoztatunk arról, hogy 2008. június 9-10-én rendezzük Siófokon a

HR Kompetencia Network 2008. évi Országos Találkozóját
amelynek címe ezúttal:
Tréning és Coaching trendek a nemzetközi HR gyakorlatban

A Találkozóra - amelynek részletes programját hamarosan megküldjük - a HRKN partnerszállodájában, a siófoki Hotel Residence****-ben kerül sor, amely igényes szemináriumi termével, nagyon szép wellness részlegével és tágas-, barátságos szobáival biztosítja a koncentrált munka és a kikapcsolódás optimális lehetőségeit.

Részletes program (PDF 575 KB)

Részvételi díj:
Örömmel tájékoztatunk arról, hogy a partnerszállodánkkal való együttműködésből adódóan a részvételi díj HRKN tagok részére az idén is rendkívül kedvezményes:

24.000.- Ft, + áfa, amely tartalmazza a

- szervezési költségeket
- a szállást egy éjszakára és a büféreggelit
- az étkezést (2 büféebéd, 1 büfévacsora)
- a wellness részleg igénybevételét

Jelentkezési határidő
2008. május 11.

A Találkozó keretein belül megrendezésre kerül egy "Best Practice Fórum", amelyre örömmel várjuk azon tagjaink jelentkezését, akik szívesen közzétennék tapasztalataikat, innovatív megoldásaikat. A napi gyakorlatból vett felvetések tapasztalataink szerint különösen tanulságosak a kollégáknak.

Örülnénk, ha a találkoznánk veled a HRKN 2008. évi Találkozóján!

Üdvözlettel:
Dr. Bodó Péter
Az Európai Coaching Szövetség alelnöke

 

HR Fórum a diszkriminációról

A Mont Humán Menedzser Iroda - a Humán Szakemberek Országos Szövetsége és a Szókratész Külgazdasági Akadémia szakmai közreműködésével - országos

HR FÓRUMOT

szervez.

A Fórum témaköre:
"Hogyan kerüljük el a diszkrimináció csapdáit a munkahelyen?"

Célunk:
Egyértelművé tenni a hátrányos megkülönböztetés társadalmi, etikai, közgazdasági és jogi következményeit. Rámutatni az európai normák betartásának fontosságára, a munkahelyi diszkrimináció lehetséges formáira és azok elkerülésének módjára.

Kiknek ajánljuk:
Munkahelyi vezetőknek és a HR területen dolgozóknak, valamint e téma iránt érdeklődő szakembereknek.
Miért érdemes a fórumon részt venni?
Mert az Európai Unióban egyre tudatosabbá válik, hogy a jogszabályi előírások betartása elkerülhetetlenné válik. Az egyenlő bánásmód pedig pozitívan hat a szervezetről kialakult összképre és növeli a hitelességet. A fórum kiváló előadásai több oldalról világítják meg a diszkrimináció kérdését, ami által a résztvevők a hallottakat saját munkájukban hasznosítani tudják.

A Fórum fővédnöke:
Dr. Lévai Katalin, Európai Parlamenti képviselő

A Fórum ideje:
2008. június 6. (Péntek) 10.00 óra

Helye:
TULIP INN Budapest Millennium
1089 Budapest, Üllői út 94-98.

Munkarendje:

9.00
Regisztráció

10.00 - 13.00
Megnyitó - vitaindító előadások:

"Az Európai Unió álláspontja, szempontrendszere a diszkrimináció leküzdésére"
Előadó: Dr. Lévai Katalin

"A diszkrimináció a foglalkoztatásban"
Előadó: Dr. Demeter Judit, az Egyenlő Bánásmód Hatóság elnöke

"Hogyan kerüljük el a diszkrimináció csapdáit a munkahelyen"
Előadó: Dr. Gyulavári Tamás, egyetemi docens, ELTE Munkajogi Tanszék

13.00 - 14.00
Ebédszünet

14.00 - 17.00
FÓRUM - Moderátor:
Lévai Zoltán főosztályvezető Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet

Felkért korreferátorok:
- Hornungné dr. Rauh Edit szakállamtitkár, SZMM
- Vadász János, a Szenior Foglalkoztatási Szövetség elnöke
- Dr. Lindner Sándor humánpolitikai igazgató, Pénzjegynyomda ZRt.

Esetpéldák bemutatása, vita

Következtetések

Részvételi díj:
32.900,- Ft + 20% ÁFA, mely tartalmazza a szervezés, a lebonyolítás, az egyéb szolgáltatások (étkezés, a szünetekben a kávé és frissítő) költségeit.
A Humán Szakemberek Országos Szövetségének (HSZOSZ) tagjai és a humán szakos hallgatók részére 10% kedvezményt biztosítunk!
Egy szervezettől több jelentkező esetén is 10% kedvezményt adunk!

Jelentkezési határidő:
2008. június 2.

A szervező elérhetősége:
www.monthuman.hu
monthuman@t-online.hu

Bízunk abban, hogy programajánlatunk találkozik az Ön igényével, és számíthatunk részvételére, aktív közreműködésére.

 

HRKN Találkozó 2008. április 09-én

A munkahelyi stressz csökkentése érdekében az Európai Szakszervezeti Szövetség három európai munkaadói szervezettel 2004. október 8-án keretmegállapodást írt alá, hogy felhívják a munkáltatók figyelmét a stressz okozta problémákra, illetve, hogy javaslatokat tegyenek ezek megoldására. Ezt a direktívát Magyarország még uniós szociális partnerként elfogadta, vállalva, hogy három év alatt megfogalmazza az erre vonatkozó irányelveket. Pár hónap késéssel ugyan, de elfogadásra került a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény legújabb módosítása, mely 2008. január 1-jével lépett hatályba. Eszerint a munkaadóknak most már azt is fel kell mérniük, milyen kockázatot jelent a stressz, és hogyan lehet azt elhárítani.

Mentális egészségfejlesztés a munkahelyeken

címmel megrendezésre kerülő HR Network Találkozónk aktualitását az elfogadott törvény és az adja, hogy tudjuk, mi magyarok különösen veszélyeztetettek vagyunk a munkahelyi stressz és -kiégés szempontjából.

Találkozónkon a következő kérdésekre keressük közösen a választ:

 • Milyen hazai- és nemzetközi adatokkal rendelkezünk a munkahelyi stresszről?
 • Milyen árat fizet a munkáltató és a munkavállaló a munkahelyi stressz következményeiért?
 • Az új törvényi szabályozás milyen valós terheket ró a munkáltatókra?
 • Milyen koncepciók léteznek a mentális egészség fejlesztésére?
 • "move europe": Egészséges munkavállaló az egészséges munkahelyeken.
 • Hogyan töltsük meg ezt a kezdeményezést tartalommal?


A háttérről bevezetővel készül Dr. Mihály Andrea, a Dr. Bodó Training Kft. munkatársa.

Örömmel vennénk, ha a résztvevők megosztanák egymással a már működő legjobb gyakorlatokat!

A Találkozó időpontja:
2008. április 09. 14 órától

A Találkozó helyszíne:
a Dr. Bodó Training Kft. és a HR Network szemináriumi terme
1072 Budapest, Rákóczi út 4. I. em. 1.

A további Találkozók gyakoriságát, illetve a kapcsolattartás módját a résztvevők maguk döntik el.

Örülnénk, ha már a Találkozót megelőzően is - függetlenül a részvételedtől - megírnád véleményedet, ötleteidet, javaslataidat a témával kapcsolatban a HRKN fórumon.

Örömmel várjuk jelentkezésed!

Gunics Bernadett
HR Network koordinátor

HRKN Találkozó 2008. március 4-én!

Sok HR szakember azt tapasztalja, hogy a vállalatvezetés a HR munkát csupán adminisztratív "elintézendő" tevékenységnek tekinti. A vezetők gyakran nem látják a személyzetfejlesztés és a vállalati eredmények konkrét összefüggéseit, illetve nem támogatják hatékonyan a HR menedzser munkáját.

Melyek ennek a jelenségnek az okai, és hogyan lehet ezen változtatni? Mit tehetnek maguk az érintettek, a HR szakemberek annak érdekében, hogy munkájuk elismertebb legyen?
Milyen meglévő konkrét tapasztalatok vannak erre vonatkozóan a hazai- és a külföldi gyakorlatban? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására HR vezetők kezdeményezésére a következő HRKN Találkozón:

HR Stratégiai munkacsoportot hozunk létre,

amelyben szívesen látjuk közreműködésedet. A munkacsoport - természetesen tagjainak igénye szerint - olyan gyakorlati témákat kíván feldolgozni, mint például:

 • Hogyan válhat a HR vezetés a vállalatvezetés stratégiai partnerévé?
 • Mit jelent a rendszerszemlélet a HR munkában?
 • Hogyan növelhető a képzés jelentősége a vállalkozásokban?
 • Melyek a mai legfontosabb nemzetközi trendek a HR munkában?


A HRKN Találkozó 2008. március 4-én, kedden 14.00 órától kerül megrendezésre a Dr. Bodó Training Kft. és a HR Network 1072 Budapest, Rákóczi út. 4. I. em. 1. szám alatti szemináriumi termében.
A további Találkozók gyakoriságát, illetve a kapcsolattartás módját a résztvevők maguk döntik el.

A részvétel díja: önkéntes költséghozzájárulás a helyszínen

Örülnénk, ha már a Találkozót megelőzően is - függetlenül a részvételedtől - megírnád véleményedet, ötleteidet, javaslataidat a témával kapcsolatban a HRKN fórumon.

Örömmel várjuk jelentkezésed!

Gunics Bernadett
HR Network koordinátor

Emotional Freedom Techniques

A Karácsonyi Találkozóhoz kapcsolódóan, közvetlenül azt követően rendezzük meg Dr. Werner Freund Energetikai Coach szemináriumát, amelyben a - HSZOSZ Konferencián már vázlatosan ismertetett és rendkívül nagy érdeklődést kiváltó - Emotional Freedom Techniques módszer alkalmazására ad képzést.

A szeminárium leírása (PDF - 17 KB)

Az EFT képző szeminárium helyszíne:
Dunakiliti, Hotel Wellness Szigetköz ****

Időpontja:
2007. december 11. 16 óra - 2007. december 12. 14 óra

Részvételi díj:
HRKN tagok részére: 32.000.- Ft + Áfa
Nem HRKN tagok részére: 39.000.- Ft + Áfa
+ 1 éjszaka szállás és egyszeri (vacsora) étkezés 14.000.- Ft

Karácsonyi Találkozó 2007

Kedves HRKN Tag,

örömmel tájékoztatunk arról, hogy - a tavalyi rendkívül kedvező tapasztalatok alapján - az idén is megrendezzük a HR Kompetencia Network Karácsonyi Találkozóját

A Találkozó helyszíne:
Dunakiliti, Hotel Wellness Szigetköz ****

Időpontja:
2007. december 10. 10 óra - 2007. december 11. 13.00 óra

Részvételi díj:
(rendkívüli kedvezménnyel kizárólag HRKN tagok részére!!) 18.000 Ft.-+ Áfa,
amely tartalmazza a részvételi díjat, valamint a szállás és 3-szori étkezés
díját

A találkozó részletes programja

Personal Hungary 2007

Kedves HrKN Tag!

November 14-15-én kerül sor a Personal Hungary 2007-re Budapesten. A Meeting Point szervezésére - a tavalyi rendkívül pozitív tapasztalatok alapján - a szervező, a Spring Messe Management az idén ismét a HR-Network-ot választotta.

A Meeting Point célja, hogy gyakorló Hr vezetők saját tapasztalataikat, vállalataikban alkalmazott sikeres megoldásaikat és elképzeléseinket kötetlen, moderált beszélgetések formájában megvitassák az érdeklődő látogatókkal. A Meeting Point kitűnő alkalom lehet arra is, hogy a "témafelvezetők" bemutassák saját személyüket és munkájukat is ami jó lehetőség a szakmai karrier fejlesztésében is, ahogyan azt az osztrák, svájci és német Meeteng Point tapasztalatai is mutatják.

Kérlek, jelezd, hogy van - e kedved "témagazdaként" a Personal Hugary Meeting Point- ján egy általad választott szakmai kérdésben, konkrét gyakorlatban beszélgetést kezdeményezni, egy általam történő moderált mini Workshop (időtartam 1 óra) keretein belül.

Ingyenes belépők a Personal Hungary -re
Ahogyan tavaly, úgy az idén is kapunk - korlátozott számban - ingyenes belépőket a rendezvényre, amelyet HrKN tagok részére - az igények beérkezésének sorrendjében - átadunk.

Örülnék aktív részvételednek, üdvözlettel:
Dr. Bodó Péter
HrKn

HR Kompetencia Network találkozó 2007

Egy éve alakult meg a Hr-Network. Ebből az alkalomból szeretettel meghívunk a Siófokon 2007. június 11 - 12. között megrendezésre kerülő

Hr Kompetencia Network 2007. évi országos találkozójára

A találkozó célja a HR munka egyes módszereinek megismerése ill. elmélyítése a legújabb nemzetközi trendek és tapasztalatok alapján, és a Network továbbfejlesztésének egyes kérdései. A tematika kidolgozásánál figyelembe vettük a január hónapban megküldött kérdőívre adott válaszokat, amelyekről korábban tájékoztattunk.
A találkozóra a - HrKN partnerszállodájában - siófoki Hotel Residence****-ben kerül sor, amely igényes szemináriumi termével, nagyon szép welness részlegével és tágas, barátságosa szobáival biztosítja a koncentrált munka és a kikapcsolódás optimális lehetőségeit.

Önköltségi rész:
Örömmel tájékoztatunk arról, hogy az együttműködésből adódóan a részvételi díj HR Network, illetve HR Portál/ HR Club tagok részére mindössze:
18.000.- Ft, + áfa, amely tartalmazza a
- szervezési önköltségeket
- a szállást és a büféreggelit
- az étkezést ( 2 büféebéd, 1 büfévacsora )
- a Welness rész igénybevételét

A jelentkezési határidő
2007. május 11. A jelentkezéseket beérkezésük sorrendjében fogadjuk el.
Tekintettel a rendkívül kedvezményes részvételi lehetőségre és arra, hogy a szálloda kapacitása miatt a kedvezményben csupán 50 résztvevőt tudunk figyelembe venni, javasoljuk, hogy jelentkezésedet minél előbb küldd el.

(A megjegyzés rovatban kérjük jelezd, hogy a HR Network, illetve a HR Portál/ HR Club regisztrált tagja vagy!)


Témák és referensek:

Nemzetközi trendek és tapasztalatok a Hr vezetők módszerbeli kompetenciájánek növelésében
(Témavezető: Hans Peter Machwürth nemzetközi szervezet- és személyzetfejlesztési menedzsment- tanácsadó - a Machwürth Team International vezetője )

Amit HR vezetőknek a Coachingról tudniuk kell
Coaching Workshop az Európai Coaching Szövetség (ECA) és a Humán Szakemberek Országos Szövetsége (HSZOSZ) Coaching tagozat tagjai részvételével
(Témavezető: Dr. Bodó Péter az ECA alelnöke)

Best Practice fórum
(Témaveztető: Egeressy Viktor Suoftek Kft HR igazgató)

A HRKN által alapítandó Hr Award koncepció prezentációja
(Témavezető: Pék Ciprián a Direkt Média ügyvezetője)

Ismerkedés, kollegiális tapasztalatcsere
(Témavezető: "minden résztvevő")

Amint a felsorolásból látod, a találkozó keretein belül megrendezni kívánunk egy "Best Practice Fórumot" amelyre örömmel várjuk azon tagjaink jelentkezését, akik szívesen közzétennék tapasztalataikat, megoldásaikat. A napi gyakorlatból vett felvetések különösen tanulságosak lehetnek a kollégáknak.

Örülnénk, ha a találkoznánk Veled a HRKN 2007. évi találkozóján!

Üdvözlettel:
Gunics Bernadett
HrKN szervező

HR Konferencia & Szeminárium 2007
Emberi értékek és spiritualitás a gazdasági cselekedetekben

A világ, amelyben élünk, egyre gyorsabb, sokrétűbb és erőteljesebb változásokon megy keresztül. Számtalan területen vetődnek fel új kérdések, problémák, amelyekre még nem, vagy csak részben ismerjük a válaszokat, megoldásokat. Sokszor érezzük úgy, mintha minden bonyolultabb lenne, a korábban bevált megoldások már nem működnének, a döntések nem olyan egyértelműek, a külső tényezők elemibb erővel hatnak. Ha találunk néha megnyugtató válaszokat egy-egy részterületre vonatkozóan, annyira megörülünk ezeknek, hogy könnyen szem elől tévesztjük az egészet, az összefüggéseket.

Fel kell ismernünk, hogy ha aktívan részt akarunk venni sorsunk alakításában, szükség van értékeink tudatosítására, amelyek vezérfonalként szolgálhatnak számunkra bonyolultabbá, törékenyebbé vált világunkban. Szükségünk van továbbá bizakodó a megszokott határokat tágító lelki hozzáállásra, spiritualitásra, hogy a valódi emberi értékeket a hétköznapjainkban konkrét cselekedetté tudjuk formálni. Ezért is választottuk a konferencia fő témájául az

"Emberi értékek és spiritualitás a gazdasági cselekedetekben"

A tanácskozás ehhez kíván inspiráló platformot nyújtani olyan, a HR területén dolgozó szakemberek számára, akiket foglalkoztatnak a változások kérdései, akik nyitottak új szempontok és vélemények befogadására, szívesen ismerkednek meg új módszerekkel és készek konstruktív dialógusba lépni másokkal. ...

Részletes leírás, program és jelentkezési lap (PDF 2,04 MB)

Időpont:
2007. május 10-12-ig

Helyszín:
Hotel RAMADA, Balatonalmádi

Dr. Werner Freund

Az energetikai Coaching alapjai
Szeminárium a HR szolgáltatás területén dolgozó szakemberek részére

(A szeminárium magyarra való fordítással lesz megtartva!)

Dr. Werner Freund 20 éve foglalkozik Németországban a középvállalkozások sikertényezőinek kutatásával. A közgazdasági és üzemgazdasági tanulmányait rendszerelméleti és szervezet-pszichológiai, valamint Bionik és Feng Shui tanulmányokkal egészítette ki. 1998 óta rendszerszemléletű Coach-ként és szupervizorként is dolgozik. Munkájában a professzionális személyzetfejlesztői munkát ötvözi az ősi keleti energetikai Feng Shui szemléletével és gyakorlatával.

Az energetikai Coaching a kliens holisztikus (teljességes) szemléletből való kísérését jelenti. Ennek a szemléletmódnak jelentős hatása van a Coach szerepére, a Coaching folyamatra, valamint a Coaching céljára is.

Ebben a Coaching megközelítésben az embert olyan energialényként értelmezzük, aki aktívan alakítja a külvilágát és rezonanciában van a környezetével. Tudatában van annak, hogy a siker és a kiemelkedő eredmények szoros összefüggésben állnak az életörömmel, a kiteljesedéssel és a boldogsággal.

Annak ellenére, hogy az energetikai Coaching csak az elmúlt években terjedt el, maga a módszer olyan tapasztalatokon alapul, amelyek a különböző kultúrákban évezredek óta a gyakorlatban bizonyították hatásukat. Így például a Hermetikában, amely az antik nyugati világ filozófiájának egyik központi elemét alkotja (az univerzális törvényszerűségek 7 eleme), a tradícionális kínai gyógyászatban (a test energiapályái, a csakrák, energetikai szintek), a tradícionális Feng Shui-ban (energetikai rezonancia az ember és környezete között) és más megközelítésekben: Ayurveda, Vastu stb.

Újabban szinte valamennyi tudományágban felfedeztek energetikai összefüggéseket. Különösen figyelemre méltó a tükör-neuronok felfedezése és a Biophotonik. Ezzel párhuzamosan speciális területként kialakult az energetikai pszichológia.

Az energetikai Coaching-ban is érvényesülnek klasszikus szabályok, mint például, hogy a klienst onnan kell elhozni, ahol éppen van, vagy másik példa: segítséget adni az "önsegítéshez", hogy támogassuk őt saját potenciáljainak kifejlesztésében. Tehát az energetikai Coaching a klasszikus Coaching elemeire épül, miközben egy további, mélyebb perspektívát nyit.

A szemináriumban a résztvevők előbb megismerkednek a központi energetikai modellekkel - amelyek tartalmazzák a tradícionális elemeket és a legújabb kutatási eredményeket egyaránt.
Kidolgozzák, hogy mennyire van saját tapasztalatuk ezekben a "jelenségekben", s hogy mennyire relevánsak az újonnan tanultak önmaguk és vállalatuk, szervezetük számára.
Egy további célja a szemináriumnak az olyan értékek fejlesztése, mint a figyelmesség, a tudatosság, a saját felelősség vállalása és a humor.

A szemináriumra a Humán Szakemberek Országos Szövetségének Koferenciájához kapcsolódóan, a konferenciát követően kerül sor. A konferencián Dr. Werner Freund előadást tart, amely hasznos elméleti bevezetőt tartalmaz, de a szemináriumon a konferenciától függetlenül is részt lehet venni.

Időpont:
2007. május 11. 14.00-tól
május 12. 12.00-ig

Helyszín:
Balatonalmádi, Hotel Ramada

A szeminárium díja:
24.000.- Ft + Áfa a konferencián résztvevők részére
32.000.- Ft + Áfa csak a szemináriumon való részvétel esetén
(HR Network tagok a konferencia és szeminárium árából 20 % kedvezményben részesülnek)

A szeminárium magyarra való fordítással lesz megtartva!

Karácsonyi Workshop


Bár még sok tevékeny - és remélhetően örömteli nap - vár ránk 2006-ban, de már érzékeljük, hogy lassan az év végéhez közeledünk. Egy olyan év végéhez, amely talán még gyorsabban múlt el, még több energiát követelt, és még nagyobb tempót diktált.

Sokan érzik úgy, hogy a külvilág egyre fokozottabb követelményeket támaszt velük szemben, és mintha egyre kevesebb időt tudnának önmagukra, életük, munkájuk valóban lényeges kérdéseire fordítani. Ritkán adódik lehetőség arra, hogy egy-egy pillanatra önmagunkat tudatosan megélve megálljunk, és új erőt merítsünk.

Most egy ilyen lehetőséget kínálunk a Szigetköz Wellness Hotelben, a

HrKN Karácsonyi Workshop

rendezvényünkkel, amelynek célja - a szakmai tematikán kívül - kollegiális körben tudatosan és bensőségesen megünnepelni a karácsonyt, lezárni az évet, és új erőt meríteni a jövőbeni kihívásokhoz.

A rendezvény témája:
"Emberi értékek és spiritualitás a gazdasági cselekedetekben".
- Merre tart a gazdaság? - változáskezelés és befolyásolás vezetői felelősséggel
- Mit jelent, és mennyire van jelen az etikus magatartás és a spiritualitás a mai gazdaságban?
- Mennyiben járulhatunk hozzá mi magunk saját területünkön a pozitív szemléletváltás elősegítéséhez?

Tartalom (előzetes)

1. nap: 14.00-tól - open end
- megnyitás és témafelvezetés
- workshop
- karácsonyi gondolatok
- ünnepi vacsora
- wellness és karaoke est

2. nap: 9.00 - 12.00
- a workshop lezárása
- meditatív gyakorlat a belső egyensúly és az életöröm erősítésére
- zárógondolatok

Időpont:
2006. december 18-án 14.00-tól - december 19-e 12.00-ig

Helyszín:
Szigetköz Wellness Hotel, Dunakilit

II. Menedzsment Konferencia és Szakkiállítás


Szeretné tudni, mi a kapcsolat a menedzsment és a jazz között, mi a fenntartható növekedés receptje és hogy miként tehetné cégét, szervezetét még versenyképesebbé, hatékonyabbá?

Ha igen, látogassa meg a MABEC 2006 Menedzsment Konferencia és Szakkiállítást!

Időpont:
2006. november 7-8.

Helyszín:
Európa Konferencia Központ, Budapest
A rendezvény fővédnöke dr. Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter

Fórum
Piactér - Versenyképes tervezés és üzletvitel, módszerek és gyakorlat

Trend
Jövőkép és stratégia - Új paradigmák, üzleti lehet ségek és ötletek, innovatív megoldások

Üzlet
Kapcsolatteremtés - Üzleti kapcsolatok, eszmecserék, viták, érdekközösség

Előadóink többek között:
Dr. Baracskai Zoltán, Dr. Bőgel György (CEU BS)
Paul Garrison (ügyvezető Garrison Group)
Kmetty József (vezérigazgató - Kürt Rt.)
László Csaba (adópartner - KPMG)
Dr. Poór József (ügyvezető Mercer HR Consulting)
Tamás István (IBS)
Vukán György és Tóth Tamás

Részletes program (PDF 178 kb)

A MABEC a HR Kompetencia Network tagjai számára 10%-os kedvezményt biztosít!

További információ és online jelentkezés a MABEC honlapján található. Jelentkezésnél kérjük jelezze HrKN tagságát!

Kapcsolattartó: di Sandri Gabriella
E-mail: info@mabec.hu
Telefon: +36 1 / 290-5907
www.mabec.hu

Tapasztalatcsere a MeetingPoint-nál


A konferenciaszervező felkérte Dr. Bodó Pétert a 2006. november 15-16-i Personal Hungary -n megrendezésre kerülő MeetingPoint moderálására. A MeetingPoint kitűnő lehetőséget nyújt különböző - a szakmát érintő - kérdések felvetésére, megtárgyalására, kollegiális tapasztalatcserére.

(Bővebben: www.personal-hungary.hu)

Elsőként a HR-Network tagjainak kívánunk lehetőséget nyújtani arra, hogy felvessék a személyügyi és szervezetfejlesztési munkával kapcsolatos aktuális kérdéseiket, illetve beszámoljanak pozitív tapasztalatokról, sikeres megoldásokról. A témákat az alábbi csoportosítás alapján egy előzetes időtervbe foglaljuk, ami a konferencia honlapján is megjelenik, a témafelvető személy megnevezésével együtt.

A témák és az időpontok mindkét napon:

11.00-kor személyügyi marketing
(pld.: követelményprofil kialakítása, verseny a legjobb munkatársakért, toborzás és megnyerés, a kiválasztás hatékony módszerei stb.)

12.00-kor munkaidő és bérezés hatékonysága
(pld.: érdekeltségi rendszerek, új munkaidőmodellek stb.)

14.00-kor személyzetfejlesztés-képzés
(pld.:tudásmenedzselés, tréningmódszerek kiválasztása, a szakképzés gyakorlati kérdései, képzés-kontrolling stb.)

15.00-kor személyügyi vezetés
(pld.: a HR vezetés trendjei, a vállalatvezetés és a HR kapcsolata, felelősség és etika - a HR munka hatása stb.)

Kérünk, ha van olyan téma, ami foglalkoztat, amit szívesen megbeszélnél kollégákkal, illetve mutatnál be mások számára is, jelezd ezt, hogy az időtervbe fel tudjuk venni. Egy-egy témára egy óra áll rendelkezésre, amelyből kb. 10-15 perc a téma ismertetése a téma felvetője által, a többi pedig a moderált Workshop ideje.

Reméljük, hogy a Network tagjai sok érdekes témát javasolnak, és így hasznosítani tudjuk ezt a kiváló lehetőséget. Azokat a témákat, amelyek a szűkre szabott időterv miatt már nem férnek bele a MeetingPoint programjába, természetesen a következő HR Network találkozók egyikén megtárgyaljuk.

ORSZÁGOS HUMÁNPOLITIKAI KONFERENCIA

"Versenyképesség, rugalmasság, szociális biztonság a foglalkoztatáspolitikában és az emberi erőforrás gazdálkodásban"

A találkozó ideje és helye:
2006 június 8-9.
Regisztráció 8-órától, program kezdete: 10.00h
HOTEL ARANYPART, 8600 Siófok, Beszédes József sétány 82.

A Konferencia főbb kérdései:

 • mit jelent versenyképesnek lenni a piacon, a közszolgálatban
 • miért kell a rugalmasság, a versenyhelyzetből adódó problémák megoldásához
 • miért kell a változásmenedzselés során az emberi tényező fejlesztésével intenzívebben foglalkozni, ezzel alkalmassá tenni a versenyhelyzetben való megfelelésnek
 • a munkaerő, az ember, mint az anyagi javak létrehozásának alanya, milyen szociális biztonságra számíthat értékteremtő munkája során, mennyire motiválható és milyen segítséget kap konfliktushelyzetben problémái megoldásához

A konferencia részletes programja: Nyomtatható PDF (237 Kb)

2. HR Kompetencia Network találkozó (2006.05.17)

A találkozó ideje és helye:
2006. május 17, 14.00-17.00
Budapest, Rákóczi u. 4.

A találkozó címe:
Hogyan növelhető a HR munka elismertsége a vállalkozásokban.

A találkozó célja:
Nagyon sok vállalkozás jelenti ki önmagáról, hogy a HR munka kiemelkedően fontos számára, sőt központi szerepet tölt be a vállalati stratégiában. A realitás azonban gyakran ennek ellentmondó. Sok HR szakember azt tapasztalja, hogy a vállalatvezetés a HR munkát csupán adminisztratív "elintézendő" tevékenységnek tekinti. A vezetők gyakran nem látják a személyzetfejlesztés és a vállalti eredmények konkrét összefüggéseit, illetve nem támogatják hatékonyan a HR menedzser munkáját.

Melyek ennek a jelenségnek az okai, és hogyan lehet ezen változtatni? Mit tehetnek maguk az érintettek, a HR szakemberek annak érdekében, hogy munkájuk elismertebb legyen.
Milyen meglévő konkrét tapasztalatok vannak erre vonatkozóan a hazai és a külföldi gyakorlatban? Ezekre a kérdésekre kívánunk közösen válaszokat találni.
A téma feldolgozásában segítséget nyújt számunkra egy szakcikk, amely együttműködő médiapartnerünk a német Manager Seminare című szaklap egyik számában jelent meg, és amelyből kitűnik, hogy a kérdés nem csak Magyarországon aktuális. A németországi tapasztalatok is azt mutatják, hogy vannak lehetőségek arra, hogy a HR menedzser munkája és ezzel személye is a megfelelő fénybe kerüljön.

1. HR Kompetencia Network találkozó (2006.04.05)

A 2006. április 5-én, Budapesten (Hotel Classic) megtartott első HR Kompetencia Network Találkozó a jelenlévő tagok véleménye szerint rendkívül sikeres volt.
Első lépésben a résztvevők arra a kérdésre adtak választ, hogy saját szemszögükből nézve melyek lehetnek az alakuló HR Kompetencia Network legfőbb hasznai.

A tagok szerint a HR Network lehetőséget nyújt

 • a HR munka értékének emelésére,
 • a kollegiális tapasztalatcserére, ezen belül a legjobb konkrét megoldások ismertetésére,
 • a résztvevők közötti bizalmi kapcsolat kialakulására, információ cseréjére,
 • változáskezelés konkrét módjainak ismertetésére,
 • karrier managementtel, munkatársak fejlesztésével kapcsolatos feladatok
  megoldásainak közös kidolgozására,
 • konkrét szituációk kezelésére,
 • egyedi bevált módszerek ismertetésére, illetve ilyen módszerekre való rákérdezésre,
 • a résztvevők tanulására, fejlődésére,
 • képzőintézetek és a gazdaság együttműködésének gyakorlatiasabbá tételére,
 • referenciák kicserélésére,
 • az etikai és spirituális értékek erősítésére a gazdaságban.


A tagok a továbbiakban tájékozódtak a Network tartalmi és szervezeti kérdéseiről, és javaslatokat tettek a gyakorlati működéssel kapcsolatban.

A HR Kompetencia Network célja és szolgáltatásai
A Networkben való részvétel lehetőséget biztosít a tagok számára, hogy kollegiális együttműködésben kicserélhessék tapasztalataikat, és konkrét kérdéseikben segítő együttműködést kérjenek illetve kezdeményezzenek. A Network ehhez kíván platformot biztosítani.

Ennek érdekében

 • szakmailag magas szintű HR Network rendezvényeket szervez, illetve kezdeményezi regionális csoportok rendszeres találkozóját,
 • felméri, hogy melyek azok a kérdések, amelyek leginkább foglalkoztatják a HR területén dolgozó szakembereket,
 • az igények figyelembevételével tematikai programot dolgoz ki, és igyekszik megismerni a Network tagjainál meglévő tudást és tapasztalatot,
 • kapcsolatot létesít hazai és külföldi szakreferensekkel,
 • együttműködik hasonló Networkben dolgozó külföldi csoportokkal.


A Network tagjait a saját hivatásuk iránti elkötelezettség vezérli, ennek megfelelően igyekeznek hozzájárulni a gazdaság etikai és spirituális értékeinek fejlesztéséhez.

Fényképek

Aktuális Rendezvények

2017. április 27.
HR Network Találkozó

PROFESSZIONÁLIS MEETING-MANAGEMENT

A hatékony értekezlet-kultúra kialakítása.