Home   |   Site Map   |   Elérhetőségek
Bemutatkozó Szolgáltatások Partnerek Rendezvények Jelentkezés HR Fórum
HR Cikkek

HR KOMPETENCIA NETWORK - Találkozó

Beszámoló az első Közép-dunántúli regionális HR Network Találkozóról

Amikor 10 éve elindítottuk a HR Kompetencia Network programjainkat, reméltük, hogy nagy lesz az igény a HR szakemberek körében is a tudás bővítésére és egymással történő megosztására. Mivel ez a reményünk beigazolódott, az idei évtől elindítottuk a Közép-dunántúli regionális HR Network-öt is, melynek 1. Találkozójára 2016. május 24-én került sor a veszprémi Gizella Hotel-ben.

A találkozón megjelenő vezetők és HR szakemberek egyaránt képviselték a köz- és a versenyszférát, valamint a felsőoktatást is. A “Változásmenedzsment” témaköre sok olyan további témát hozott felszínre, amelyek vezetői és HR szinten egyaránt hordoznak magukban kérdéseket, nehézségeket és kihívásokat. Többen kiemelték, hogy értéket jelent a megkönnyebbülés érzésének megtapasztalása, miszerint hasonló nehézségekkel más HR kolléga is küzd. Ezen a fórumon azonban arról is szó esett, hogy más szervezetek hogyan birkóznak meg ezekkel a nehézségekkel a hétköznapok során.

A tematikus beszélgetés mellett célunk volt a regionális találkozó elindítása, így az ezzel kapcsolatos elvárásokat és igényeket is egyeztettük a délután folyamán. A résztvevők kiemelten érdeklődnek a felelősségérzet és motiváció, az értékrendbeli generációs különbségek, a fiatal vezetők támogatása, a női vezetői készségek, a kiégés, a kollégák megtartása és a fluktuáció csökkentése témakörök iránt. Az előadások, az adott téma újszerű megközelítése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a továbbiakban is a tapasztalatcserére, a “best practice” megosztására.

A jó hangulatú eszmecsere során mindenképpen egyértelművé vált, hogy a változáskezelés, de más HR témák is annyira fontosak és aktuálisak, hogy a résztvevők szívesen áldoznak erre időt és energiát. Így ezen az első regionális találkozón “letettük az alapköveket”, és megegyeztünk abban, hogy évente több alkalommal lehetőséget nyújtunk a tudásmegosztásra régiós szinten is.

A legközelebbi alkalomra 2016 szeptemberében kerül sor, amelyről részletes tájékoztatást adunk majd.


A Network célkitűzései
A HR Kompetencia Network

alapgondolata a tapasztalat- és véleménycsere a vezetés és a szervezetfejlődés - elsősorban humán értékeket és szemléletet érintő - kérdéseiben.
  • HR szakemberek tapasztalatcseréje
  • Best Practices ismertetése
  • HR rendezvények létrehozása
  • Nemzetközi kapcsolatteremtés
  • HR szolgáltatások ismertetése
  • HR cikkek közzététele
A Network tagjai

A HR Kompetencia Network-be az indulás óta közel 1000 HR felelős szakember, vállalati felső- és középvezető és HR szolgáltató regisztráltatta magát.