Home   |   Site Map   |   Elérhetőségek
Bemutatkozó Szolgáltatások Partnerek Rendezvények Jelentkezés HR Fórum
HR Cikkek
HR KOMPETENCIA NETWORK - Találkozó
Beszámoló az első Közép-dunántúli regionális HR Network Találkozóról

Amikor 10 éve elindítottuk a HR Kompetencia Network programjainkat, reméltük, hogy nagy lesz az igény a HR szakemberek körében is a tudás bővítésére és egymással történő megosztására. Mivel ez a reményünk beigazolódott, az idei évtől elindítottuk a Közép-dunántúli regionális HR Network-öt is, ...
KUTATÁSI EREDMÉNY
A mobilok még némán is zavarnak

Az amerikai Southern Maine egyetem pszichológus csoportjának kutatása hasznos felismerésekhez vezethet a munkahelyi megbeszélések, értekezletek vonatkozásában is.
Ismét Personal Hungary – ismét Meeting Point
Network és kollegiális tapasztalatcsere: Gyakorlati megoldások, perspektívák, felismerések!
Énmárka-építés a HR-ben és a HR vállalaton belüli pozícionálása
Június 11-én rendeztük nyárindító programunkat az Adina Apartman Hotelben, amelynek témája ezúttal a vállalati HR szakembereknek énmárka-építése és a HR mint stratégiai funkció vállalaton belül betöltött szerepének megerősítése volt.
Szalutogén vállalkozásvezetés – a válságkezelés "pszichikai" lehetőségei

Számtalan konferencia, kongresszus és továbbképzés foglalkozik a gazdasági válság hatásaival, a válságban sikeres stratégiákkal és megoldásokkal. Szükség is van erre, hiszen a válság szinte valamennyi gazdasági ágat, vállalkozást és a magánszemélyek széles körét érinti. Rendszerszemléletű tanácsadókként, szervezetfejlesztőkként és Coachként foglalkoztat bennünket az a kérdés, hogy melyek azok a tényezők, amelyek következtében egyes vállalkozások, vezetők, és magánszemélyek a válság okozta nehézségeket eredményesebben oldják meg mint mások. Minek köszönhető fokozottabb pszichikai "válság-immunitásuk".
2013 első HR Network rendezvénye

Nagy sikerrel rendeztük meg 2013 első HR Network rendezvényét 2013. január 24-én az Adina Apartment Hotelben. Az esemény témája - A különféle generációk együttműködése és az ebből fakadó HR-es feladatok, kihívások kezelése - napjaink legégetőbb kérdései közé tartozik, nem csak a gyakorló HR szakemberek számára...
Képzési Benchmark Felmérés

A DGS GLOBAL RESEARCH és a LifeLong Learning Magyarország Alapítvány együttműködésében Magyarországon első ízben induló kutatás a munkáltatók képzési gyakorlatát kívánja feltérképezni. Foglalkoznak-e a munkáltatók versenyképességük megőrzése érdekében saját munkatársaik képeztetésével? Frissítik-e a munkavállalók elavuló tudását, illetve milyen eszközök, módszerek, források segítségével teszik azt?...
EFT - Emotional Freedom Techniques (PDF - 78 Kb)

Az EFT az energetikai pszichológia egyik terapeutikus módszere, amelynek célja a test energiafolyásának aktivizálása.
Az EFT módszere - amelyet más néven energiamező terápiának is neveznek - a nyugati humanisztikus pszichológia és az NLP tudását ötvözi a tradícionális kínai gyógyászattal.
Még egyszer a kincstári kapitalizmusról, a rendszerváltás értelmezéséről, és a "vendégmunka" jelenségről

A közgazdaságtudomány irodalmában nem szerepel a kincstári kapitalizmus fogalma. Hasonló foglomként létezik az államkapitalizmus, mely értelmezhető egy átmeneti nemzetgazdasági formaként, ahol az állami monopoltőke szabályozza, vagy alárendeli a mangánszektor mozgásterét.
Sobbing - Schicksal oder Chance

Der Begriff Sobbing ist der englischen Sprache entnommen und bedeutet: Schluchzen einer Person/Gruppe bis zu ihrer emotionalen Desillusionierung.
... Sobbing ist somit der von einer Einzelperson oder Gruppe reaktiv gefühlte und gelebte Zustand der emotionalen Ohnmacht, der Resignation,...
Ügyfélorientáltság - Szavak vagy valóság?

Mit jelent a valódi ügyfél orientáltság? Milyen az ügyfélorientált vállalkozás, és miben jelentkezik ez? Vajon az Ön vállalkozása ezek közé tartozik?
Jövőalkotó Konferenciák

A konferencia lehetővé teszi, hogy nagy csoportok, 40-80, sokszor több száz, néha több ezer ember dolgozzon interaktív módon együtt, kitünő eredményekkel ...
Open and closed organizations

This paper tries to demonstrate the differences between open and closed organizations, the chances and the risks they are connected with, and their effect on the human resource management ...
A Network célkitűzései
A HR Kompetencia Network

alapgondolata a tapasztalat- és véleménycsere a vezetés és a szervezetfejlődés - elsősorban humán értékeket és szemléletet érintő - kérdéseiben.
  • HR szakemberek tapasztalatcseréje
  • Best Practices ismertetése
  • HR rendezvények létrehozása
  • Nemzetközi kapcsolatteremtés
  • HR szolgáltatások ismertetése
  • HR cikkek közzététele
A Network tagjai

A HR Kompetencia Network-be az indulás óta közel 1000 HR felelős szakember, vállalati felső- és középvezető és HR szolgáltató regisztráltatta magát.